اقتصاد چیست؟

اقتصاد چیست
به نام خدا

اقتصاد چیست؟ (رویای استقلال مالی)

اکو وایزر

اقتصاد چیست :

افتصاد و پول دوکلمه بسیار جذاب در عین حال پیچیده ای هستند که میتوانند از دید هر شخص به گونه ای خاص تعریف شوند. اقتصاد دانان و بزرگان دنیا مانند آدام اسمیت و ریکاردو آنرا “علم تولید و توزیع ثروت” می نامند و ازدید آکادمیک تعریفی با این عنوان “به علم تخصیص منابع کمیاب جامعه به منظور رفع حداکثر خواسته های نامحدود جامعه ” برای آن بیان شده است.
اما اگر بخواهیم با دید کاربردی به آن نگاه کنیم می‌توانیم تعریف عامیانه تر در عین حال کاربردی برای آن داشته باشیم و در واقع میتوانیم بگوییم  علمی است که به ما کمک میکند از همه منابع محدودی که برای نیاز های نامحدود ما در پیرامون ما وجود دارد را به صورت فردی و اجتماعی درست استفاده کنیم. به همین دلیل است که باید انرا بهتر بشناسیم. طبق تعریف آکادمیک اقتصاد از دو بخش تشکیل شده است اقتصاد کلان و خرد.

اکو وایزر

عوامل کشوری و بین المللی :

درتعریف اقتصاد کلان ما از بالا به تمام مسائل نگاه می کنیم یعنی عوامل کشوری و بین المللی و به بررسی کلید واژه ها و شاخص های مهم مالی مثل تورم، درآمد ملی، تولید ناخالص داخلی و…
و در تعریف اقتصاد خرد نیز در مقیاس کوچکتر یعنی تصمیم و رفتار مصرف کنندگان، خانوار و بنگاه ها مورد بررسی قرار میگیرند.
در علم اقتصاد اصولی وجود دارد که بزرگانی مانند گریگوری منکیو به آن پرداخته اند و ما نیز باید به آنها به خوبی توجه کنیم تا بتوانیم دید بهتری نسبت به مسائل مالی خود و جامعه داشته باشیم.

این اصول شامل:

⦁ هزینه بدست آوردن هرچیز برابر است با ارزش سایر چیزهایی که از دست می دهیم
⦁ همه مردم درگیر مبادله هستند
⦁ افراد با توجه به انگیزه ها و منافع خود رفتار می‌کنند
⦁ تجارت باعث بهبود وضعیت همگان می‌شود
⦁ بازار ها میتوانند فعالیت های اقتصادی را به خوبی سازمان دهی کنند
⦁ دولت‌ها نیز می توانند باعث بهبود نتایج اقتصادی بازار شوند
⦁ سطح زندگی هر کشور بستگی به توانایی آن کشور در تولید کالا و خدمات دارد
⦁ افزایش چاپ اسکناس موجب رشد قیمت ها میشود
⦁ جامعه با مبادله میان تورم و بیکاری رو به روست .

اکووایزر :  اقتصاد خرد چیست !؟ بخش 2

اکو وایزر

نئوکلاسیک :

و در نهایت این اصول به ما می‌گویند زمانی حال یک فرد ویا خوب است که اقتصاد فردی و اجتماعی در یک تعادل و تراز باشد. این همان مفهومی است که اکثر اقتصاددانان کلاسیک به آن باور دارند و می گویند بازارها می توانند فعالیت های  جامعه را به خوبی به کمک دستانی نامرئی سازمان دهی کنند چیزی که تحت عنوان عرضه و تقاضا خود را نشان می دهد اما در دیدگاه جدید (نئوکلاسیک) نقش دولت پر رنگ تر شده است و باور دارد دولت در جهت گیری عرضه و تقاضا و درنتیجه تخصیص منابع و برقراری عدالت وظیفه مهمی را برعهده دارد. در حقیقت سیاست های مالی که دولت و بانک مرکزی هر کشور در مقیاس کلان اتخاذ می کنند در نوع نگاه، انتظارات جامعه و در نتیجه جهت گیری آینده بازار ها در مقیاس خرد بسیار نقش مهمی ایفا می کند.
اما هدفی که ما به دنبال آن هستیم تنها یادگیری دیدگاه ها، شاخص ها، سیاست های مالی و تعاریف پیچیده ای  نیست!!! بلکه هدف تنها و تنها یافتن یک رد پاست.. ردپایی که ما را بزرگترین رویای مالی هر فرد یعنی استقلال مالی برساند.

برای رسیدن به چنین هدف بزرگی ابتدا باید بدانیم پول از کجا می آید و به کجا می رود؟؟؟
و درواقع دانستن و درک کردن جریان های نقدنگی از دیدگاه کلان و خرد اولین قدم برای بهتر دیدن ردپای استقلای مالی ست.

صفحه نخست

 

تبلیغات چینود پلاس
5 1 رای
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها